Lediga tjänster

Vill du utvecklas inom den digitala bokbranschen? Är du en kreativ person som gillar ordning och reda? Just nu letar vi efter en strukturerad contentkoordinator för ett föräldravikariat. Kanske är det du?

Nextory kan erbjuda dig en viktig roll med stort utrymme för egna initiativ och utvecklingsmöjligheter i ett mycket framgångsrikt och snabbväxande bolag med korta beslutsvägar och härliga människor.

Om tjänsten

Du ingår i contentavdelningen där vi har fullt fokus på böcker och utveckling! Vi sköter samarbete med förlag, vi gör urval av titlar att lyfta fram och presentera på ett så intresseväckande sätt som möjligt. Vi jobbar med vidareutveckling av vår tjänst och är en av de drivande aktörerna i utvecklingen av den digitala bokbranschen i Sverige.

Som contentkoordinator är du spindeln i nätet mellan svenska såväl som utländska förlag, distributörer, utvecklingsavdelning och dina övriga kollegor på Nextory. Tjänsten ger goda möjligheter till utveckling inom den växande, digitala bokbranschen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du har ansvaret för att se till att vi får in rätt titlar, format och metadata från förlagen. Du har en löpande dialog med förlag, digitala distributörer och Nextorys egna avdelningar för att se till allt praktiskt fungerar med titlarna vad gäller leveranser och tidplaner. Du ansvarar även för att administrera avtal och andra överenskommelser med våra samarbetspartners.

Personlighet och erfarenhet

Du är en strukturerad och självgående lagspelare med detaljsinne. Du är van, och har intresse för, att arbeta med databaser och Excel. Du sporras av att vara del av ett team som har fokus på vidareutveckling av vår tjänst – i smått som stort –  och du gillar att själv bidra till detta. Du trivs med att ta ansvar och lösa problem och väjer inte för att ta interna, såväl som externa, kontakter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från bokbranschen och därmed känner dig bekant med administrativa uppgifter från ett redaktionellt och/eller försäljningsperspektiv. Tekniskt intresse och/eller erfarenheter från tech-branschen är meriterande. Då en hel del av konversationen sker på engelska behöver du känna dig trygg i att både prata och skriva på engelska. Ytterligare språk är meriterande.

 

Start och omfattning

1 maj 2018 – 1 april 2019
Föräldravikariat, heltid (eventuellt möjlighet till förlängning)

Geografisk placering
Vi sitter i nyrenoverade lokaler vid Norra Bantorget i Stockholm

Sistan ansökningsdag
19 februari

Välkommen med dina frågor och din ansökan
Kontakta contentkoordinator Karin Sjöberg, 0704-865 131 eller karin.sjoberg@nextory.se

Skicka in ditt personliga brev och CV till karin.sjoberg@nextory.se så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande.


Om oss:

Nextory erbjuder en abonnemangstjänst med obegränsad tillgång till e-böcker och ljudböcker direkt i surfplattan och mobiltelefonen.

Vår vision är att alla människor ska ha tillgång till alla världens böcker.

Vårt mål är att bli den ledande aktören inom e-böcker och ljudböcker i Sverige. Under 2018 kommer vi även att lansera tjänsten internationellt. Nextory befinner sig mitt i en spännande tillväxtresa och har haft tresiffrig tillväxt under 2016 och 2017.

Nextory är ett dotterbolag till Frescano Group AB som bland annat tilldelats Kung Carl XVI Gustafs pris till Årets Nybyggare samt blivit nominerade till utmärkelsen EY Entrepreneur of the Year.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan